Protetika nokta


Korekcija noktiju s kopčama preporučuje se za urasle nokte, rol-nokte, deformirane nokte te za kozmetičku korekciju noktiju.

U ponudi imamo tri vrste kopči:
1) PODOFIX - plastična kopča sa žičanom oprugom
2) COMBIPED - kombinacija plastične i žičane kopče
3) 3TO - žičana kopča

Kako djeluje kopča za korekciju noktiju?

1) PODOFIX -
Kopča je ravna plastična tanka opruga, koja je pričvršćena na nokat poprečno preko cijele površine pri korijenu nokta. Naljepljena kopča konstantno odiže rubove nokta i na taj način olakšava pritisak u kanalima nokta a time i bol.

Podofix kopcu moguce je upotrijebiti za sve vrste deformoranih, oboljelih, uraslih i savinutih noktiju.
Pored toga preporucuje se za ljecenje hipergranulacije i kurjeg oka u nokatnom kanalu.

Podofix kopca ostaje na noktu od 2 tjedna do 2 mjeseca, zatim se zamijeni novom, sve dok ne dostigne zeljeni rezultat lječenja
.
– Kopča 3TO se namjesti na nokat tako da se zakači za lateralni rub nokta i zatim se aktivira. Tim postupkom se rubovi nokta blago uzdignu i rastereti se tkivo pod njima. Potiče se pravilan rast nokta te nokat postepeno pridobiva pravilan oblik.

2)
COMBI PED KOPČA omogućava bezbolno rešenje za najteže oblike uraslih noktiju.
Kopču je moguce upotrijebiti za sve vrste deformiranih, oboljelih,  savinutih i uraslih noktiju. Pored toga preporučuje se također lječenje hiprgranulacije i kurjeg oka u nokatnom kanalu.
COMBI PED KOPČA ostaje na noktu od četiri do približno osam tjedana, a zatim se zamijeni  novom, sve dok se ne dostigne željeni rezultat lječenja.

3) 3TO kopča omogućava najuspješniju i brzu sanaciju problema uraslog nokta.
Sprečavaju se bolne operacije i čupanje nokta. Sa 3TO kopčom klijent je odmah sposoban hodati i baviti se sportom i
nekim drugim aktivnostima.
Neposredno nakon tretmana bolovi trenutačno  popuštaju. Nema pogoršanja u cipelama.
Bolovanje nije potrebno.


Koja kopča za koji slučaj?

– Nakon pregleda i dijagnoze izabere se odgovarajuća kopča. 3TO kopča ili kombinirana žičano-lijepeća Combiped postavljaju se pod oba ili samo jedan rub nokta, Podofix – aktivno lijepeća kopča iz umjetne mase se lijep ina ploču nokta.

Tko može namještati kopče?

– Namještanje mogu izvoditi samo pedikeri, podolozi, kozmetičari i dermatolozi.

Trajanje terapije ?

– Trajanje postupka ovisno je o stanju, brzini rasta, debeljini nokta i napredovanju bolesti. Terapija može trajati nekoliko tjedana, ali i više mjeseci. Potrebno je redovito mijenjanje i reaktiviranje kopče u razmaku svakih 4 do 8 tjedana.